Art-Nature-Skulpturer

På mine ture langs strandene på nordsiden af Vejle Fjord sker det ofte, at jeg finder spæn-dende og interessant opskyl fra havet. Det kan være rester fra gamle træer, der fra de stejle kyster er styrtet i havet for mange år siden, - store og små grene og rester af knækkede stammer, hvor bark og porøse dele er eroderet væk af havet, tidevandet, brændingen og strømmen. Det kan være egentligt driv-tømmer (stort som småt), som også af havet og brændingen på stranden gennem tiderne er blevet eroderet og slebet. Alt sammen materi-aler, der har gennemgået en transformation skabt af naturen.

Jeg ser dekorative og skulpturelle muligheder i meget af opskyllet og kan ikke lade være med at tage det med hjem på matriklen. Materialerne bliver tørret og renset, - vendt og drejet, - og via fantasi og assosiationer til naturen - bearbejder jeg materialerne på forskellig vis og forsøger at skabe en abstraktion / en skulptur, som sammen med rustne jern-dragere og  natursten kan blive til, hvad jeg kalder en "Art-Nature-Skulptur".

Naturen er jo på mange måder forunderlig. Vandets og brændingens erosion giver ofte drivtømmeret spændende og overraskende strukturer og former, der i sig selv er  unika.  Og som modsætning hertil har mange strandsten via erosionen fået fuldstændig glatte og runde former.  Det er i mødet mellem driv-tømmeret og strandstenene at jeg finder "Art-Nature-Skulpturens" unikke udtryk og væsen.

De fleste af skulpturerne har jeg givet titler inspireret af fantasiens uransagelige veje, - men også af mine mange naturindtryk her fra nordsiden af Vejle Fjord ved Træskohage Fyr.

"Kinesisk stenvarde"

"Stensøjlen"

"Sorte klippefugle"

"Sammenhold er guld værd"

"Art-Nature-Optimist"

Mette Dreijer 13.02.2016 17:29

Hej Jacob din skulptur "tre strandtrolde" (faktisk er det mig og mine to børn:)) har fået nyt hjem:) Jeg er så glad for den! Deler din side:)

Jacob Iskov 13.02.2016 21:38

Hej Mette. Det glæder mig, at du er glad for min Art-Nature-Skulptur.
Den kunne lige så godt have haft titlen "Familie på vej"

Nyeste kommentarer

27.09 | 08:29

Besøg "Galleri Lysthuset" i Nr. Vissing . Jeg udstiller mine skulpturer i...

29.06 | 19:34

Den 24. juli - 8. august deltager jeg i en stor kunstudstilling n...

26.09 | 14:15

Desværre har Galleri Kunststuen i Blåvand besluttet at lukke...

21.01 | 18:59

Til gengæld har "Galleri Kunststuen" i Blåvand bedt om at kunne udst...